Måndag

Fick inte så mycket sömn inatt fast August slog rekord :-) Han somnade 20.30 och sov till 05.30- hela 9 h. En viss bror spelade poker igår och hela huset hölls vaken av spänningen. Grattis Thompa till din otroliga insats och grattis till det fina priset. Nu väntar vi oss minst sagt en fin middag på Salt eller något;-)

Dagen började med bokning av hotell, det blir 5 dagar istället för 3, ska bli så skönt. Vi är även jätte glada för mormor ska komma ner och sova en natt på hotellet och hälsa på oss (eller mest är det nog lillfisen hon saknar). Det bästa är att det är snart, vi åker redan på söndag.

Efter bokning och fix och trix var det dags för 5 månaders vaccination av plutten. Det gick jätte bra, bara ett litet skrik som gick över på 2 sekunder. Duktig kille. Det var också dags för väg/mät.

Vikt 7505
Längd:66,5 cm

Mammaträff har också hunnits med, det blev en lunch på Bulls, otroligt dålig lasagne, stackars Sofia jag övertygade henne om att de hade jätte bra mat, visst....Sofia och jag hann med en glass på stan och ett besök på babyproffsen.

Inhandlade detta under dagen:
4 flaskor vin
1 t-shirt till Henke (överraskning)
fin matskål till August med sked i locket
1 styck haklapp som är som en tröja, jätte fin

Nu sitter jag här och laddar upp ca 300 bilder på Fuji film, Henke ligger på soffan och är utslagen efter sin storstädning. Strax efter jag är färdig med detta så ska vi sätta på en film (Gone baby gone)

 Puss på er!!


Familjen på semester

Vi är i behov av att göra något mysigt med varandra. Efter att vi kollat upp olika resemål till Grekland och Spanien, har vi nu bestämt oss för Varberg,  inte illa va...??

Saken var den att vi skulle behöva betala 13 000 kr för en vecka på mellanklasshotell vilket vi kände sådär för, så vi tyckte det lät bättre och skönare att betala ca 4000 kr för 3 dagar i Varberg på deras Asia Spa hotell med promenader och avslappning på spa-avdelningen.

Det ska bli så skönt, efter hotellbesöket bär det vidare upp mot Uddevalla och Mamsen och Papsen. Bättre avslappning blir svårt att finna :-)


En lista som jag såg på en annan blogg

Hur många barn har du?
1

Vad heter h*n och varför heter h*n så?
August Willi Johannes. August för att jag tyckte det var så fint och övertygade hans pappa att också tycka så... Willi efter min pappa och Johannes efter Henkes morfar.

Vad skulle h*n hetat om h*n var av det andra könet?
Elma Stinna Birgitta

När föddes h*n?
26 Januari kl 01.15

Vad vägde h*n när h*n föddes?
3750 gram

Hur lång var h*n när h*n föddes?
55cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Låång tid.  Efter 45h med onda värkar kom vår ögonsten ut och ja, jag gör om det lätt!!!

Tog ni reda på könet?
Nej men vi ville, dock låg navelsträngen i vägen men BM misstänkte en kille....

Hur länge ammade du?
Håller fortfarande på och har inte tänkt att sluta på länge

Är du tillsammans med pappan?
Ja

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
28

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
28

Hur ofta är du barnledig?
Inte ofta men har lovat mig själv på att bli bättre. Nu på tisdag ska Helena passa, då jag ska på möte

Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Absolut om jag kan, troligtvis blir det en till men kanske två.

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Blir det en kille vill jag att han ska heta Edward blir det en tjej blir det Ingrid, Elma eller Kerstin. Måste iof sig fråga Henke me..

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Skulle gärna vilja men jag tror det är omöjligt att beskriva när det är något av det mest underbara man kan uppleva. För hur skulle en person som är uppe i något annat och tycker livet är underbart och fulländat utan barn förstå att livet kan bli ännu bättre.

5 månader ...


Tiden går oerhört fort och vår lille fis har redan blivit 5 månader. Det konstiga är att även om tiden går fort finns det inget mer själklart än vår ögonsten och det känns ju som han alltid funnits hos oss:-)

Lovade mig själv att uppdatera lite mer nogrannare runt varje månadsdag så därför  kommer jag skriva vad som händer lite mer specifikt i August liv och vad som kännetecknar honom.

Sömnen: Just nu är du inne i en bra sovfas, du somnar runt 21 på kvällen, ganska lätt ibland i famnen men oftast i din säng. Du brukar ligga och prata lite med dig själv sedan vill du att man vänder dig på sidan, lägger din snutte över ansiktet och buffar dig lite i rumpan. Ditt första sovpass brukar numera vara i ca 7 h sedan tar jag upp dig i sängen och ammar eller om jag är riktigt duktig så ammar jag dig i soffan och lägger tillbaka dig i sängen. Du vaknar sedan igen och vill ha mat någon gång mellan 06.30-07.30, sedan brukar vi ligga kvar till 09 i sängen och mysa. Är pappa hemma så går ni upp och myser och jag får sova kvar en stund:-)

En vanlig dag: Går vi upp vid 9 sedan blir det lek på golvet, i gymet eller i babysittern. Frukost för dina föräldrar. Därpå sover du en timma på förmiddagen. Efter det brukar vi alltid hitta på något. Gå och fika med någon i mammagruppen eller någon annan kompis. En långpromenad brukar jag vilja hinna med med det blir inte alltid så. På dagen brukar du även sova 2 ggr till, ett pass runt lunch och ännu ett vid 15-tiden. Sovpassen brukar vara ca 1 h. Efter stan brukar vi gå hem och mysa, gosa och leka. Runt 20 på kvällen brukar vi börja göra dig klar för natten antingen badas du eller så tvättar vi av dig.

Favorit leksakerna: Just nu är du facinerad av dina egna fötter, du tar och tittar på dem välldigt ofta. Sedan är väl i stort sett allt som går att stoppa i munnen roligt att leka med. Du greppar med en eller båda händeran, skakar eller för det till din mun. Du tycker om att ligga på en plan filt på golvet och försöker riktigt mycket att vända dig från rygg till mage, du får skynda dig nu för de flesta i din ålder kan det... nojig mamma som alltid.. Att sitta i din barnstol och slänga saker på golvet gillar du också

Ljuden : Att hosta på olika sätt är fortfarande ett ljud vi hör mycket av. Sedan har du börjat ge ifrån dig otroligt höga ljud, svåra att beskrva men skrikliknande är dem.

Äta: Du äter ungefär en halv barnmatsburk på dagen nu. Det varierar mellan morotspuré,majs,blomkål, broccoli och palsternackspuré. Du gapar stort och verkar tycka det både är gott och roligt att äta. Till efterrätt blir det päron eller katrinplommonpuré. Till kvällsmat har vi börjat ge dig lite gröt med fruktpuré och det går hem sådär bra. Utöver det är det amning för hela slanten.

Kompisar: du träffar Isabella, Vera, Ella, Hugo och Selma på mina mammaträffar. Utöver det träffar du Elton och Clara ibland. Du börjar på riktigt intressera dig för andra barn nu du tittar och försöker röra.


Nästa Malmö

Bra natt!! 8 h sömn blev det för lillgrisen innan första nattamningen klockan 05- det artar sig

Nu är vi på g till Malmö, ska bara åka inom dodici och byta en tröja, om det går....

Lillgrisen hade namnsdag igår vilket alla glömde inklusive jag. Grattis i efterskott.

Nu drar vi hörs snart igen

Pussis

Lite andra bilder också

Lilleman på sin egna matplats

Pappa och lillgrisen spelar trummor efter middagen

Lillgrisen som tjej eller sumobrottare...

August upptäcker sina fötter


Trött

Lilleman somnade klockan 20.30 i min famn framför Tvn- mysigt.

Känner mig väldigt trött fast jag sov riktigt gott inatt, vi vaknade av Henkes mobil som laramde 04.45 inatt och det är inte illa för lilleman, får hålla tummarna på att det fortsätter så.

Efter besök på sjukhuset för att ta cell-prov, handlade jag en massa för att göra purer till skrotten så det är vad jag gjort ikväll. Lillfisen har legat i sitt babygym, på filt på golvet samt suttit i sin babysitter riktigt länge-duktig kille.

SKa faktiskt slänga mig på soffan och inte göra ngt fast jag har en massa på listan som borde fixas men men ibland måste man bara slappa.

Ses imorgon

Kram

SATC-kvällen

Vi träffades alla utanför biografen klockan 17.30. Det var förstås inte bara vi som laddad och piffat oss för kvällen de flesta gick på det temat :-)
 Helena och Jag innan vi ska möta upp de andra

Någon smart marknadsförare hade tagit tilfället i akt och lagt ut goodie-bags på allas stolar, inte särskilt mycket till roliga presenter men att helt klart rätt drag för att nå sin målgrupp på för en skönhetssalong.


Efter bion blev det Pio och cosmopolitans såklart ;-) (dessa syns dock inte på bild..)



Därpå gick vi till trottobar en sväng och avslutningsvid helvetet!


P.s fick bara pumpa mina bröst ca 4 gånger under kvällen... och jag som tvekat på om jag verkligen har tillräckligt med mjölk

Familjekort, nja

Glad midsommar dagen efter, bättre sent än aldrig. VI var hemma hos Helena C och hade e jätte mysig midsommar hann dock inte önska er alla det på bloggen på självaste dagen.

Det var som  alltid en massa fix och trix innan vi kom iväg. Helena B och jag band kransar för fulla muggar :-)

Hade tänkt mig ett fin familjekort eller åtminstonde något bra på August men då jag bad om hjälp blev det inte så bra. Det finns nämligen två bröder mitt ibland oss som tycker det är mindre kul med kort. Tar man ett så är det väl bra oavsett om kortet blir bra eller inte...









Lite bilder också

Kalle och Carro + vårt lilla ♥
En utslagen kämpe

En som tränar stenhårt på att bli stark i nacken

Mamma och August

SATC

Ska lägga mig framför soffan nu och ladda med säsong 4 inför Lördagen! Ska bli så kul att få vara lite egoistisk på lördag och bara tänka på mig själv för ett litet tag.... Vill även få lov att känna mig lite extra snygg då, vet egentligen inte varför men vi tjejer har behov av det ibland och det känns som på premiären av denna film är precis en sån dag som man vill vara det på;-)

Linda och jag ska piffa oss hemma hos mig innan, lovar att fixa med någon extra glammig alkholfri drink till dig gumman.

Snygga är vi och snyggare ska vi bli.... Lite pepptalk till mig själv- hihi




Nattis

Nu ska här sjungas!!!!

Vi är dåliga på att sjunga olika låtar för lilleman, mest blir det Karlsson, karlsson världens bästa..., eller du är det finaste som finns. Börjar bli rätt tjatigt så nu ska vi bättra oss :-)

Igår beställdes därför denna 
 

Vill ha många saker...

... Hemsida som är värt ett besök om du ska ha bebis eller vill köpa presenter.

Polkadot

VIll ha ett sådant här lekförkläde

plus påslakan i grönt eller brunt till lillfisen se hemsidan:-)

Trött

Känner mig jätte trött fast jag sov bra inatt. Sitter hemma själv, lilleman sover och dagen har som vanligt gått i ett. Vi var på återbesök på sjukhuset 9.50 (försov mig nästan tack Helena för att du väckte oss), frukost med Kalle och Carro, mysigt. Midsommartårtbak och fika hos Ella.  Kom hem jättehungrig men det fick bli makrillsmackor, tänkte satsa på Pizza ikväll mumma. Skönt att kunna äta mjölkprodukter igen behöver lite mer fettintag då jag håller på att försvinna..

Nu vaknade lilleman så det är dax för amning.

Skriver mer ikväll och lägger upp lite bilder!

Pussis 

Fin besök och sjukhus

Har besök av Carro och Kalle från Sthlm nu, de kom igår så det finns inte mycket tid att skriva på nu...
Det bidde inte heller inget besök på sjukhuset i måndags då det blev inställt men vi fick nu tid idag klockan 13 så det är lite stressigt nu.

Hade ett jätte bra samtal med pappa Bosse igår angående August mage, skriver mer om det senare idag.

Kram på er så länge!!!

Den kladdiga fasen ;-)



Den orala fasen



Du har plats 207 i kön...

... nu 192. Sitter i kön till försäkringskassan och är bara en av alla som vill prata med dem. Tålamod heter det så jag passar på att blogga under tiden. Hade en bra natt, istället för att ge tutten klockan 02 då lillgrisen vaknade första gången inatt så gav jag nappen och han tog den-LYCKA. Sedan vaknade han inte förrän klockan 04.30- FRAMSTEG.

Nu sitter jag här och försöker styra upp mina giroutbetalningar, frågor om halvtidsjobb för mig och Henke och hur det påverkar vår föräldrapenning. Lilleman ligger och sover utan att ha blivit ammad- ännu ett framsteg ska försöka inrikta mig på mat var 3-4 timme på allvar nu.

Henke har tagit ledigt från jobbet så han ligger också och sover nu för att vara med på sjukhuset idag. Skönt att inte behöva gå själv. Är lite orolig men hoppas givetvis på att allt går bra.

.... du har plats 129 i kön.

En ny blogg på blogglistan

Brukar mest störa mig på henne men är nog redan fast...så vem vet om ett tag kanske hon är en av mina favoriter..

Pernillas blogg

Söndag=veckans skönaste dag

Söndagar har alltid varit min älsklingsdag. Tror det beror på att jag oftast har ganska mycket krav på vad jag ska göra och har svårt för att låta mig bara vara. Men på söndagar är jag mycket snällare mot mig själv :-) då vill jag helst inte ha några krav utan vill ta dagen lite mer som den kommer.

Hur ser då denna söndag ut???
Skulle kunna tänka mig att ta en långpromenad och ta med mig lite fika och maja på galgberget kanske. Ska ringa Linda och Helena och kolla om de har lust att följa med. Om de inte har tid eller lust ska jag kanske köra på Mamma Camillas tips att ta med en bok och sätta mig någonstans och läsa när lilleman sovar. Läser förtillfället Tyskungen av Läckeberg

En underbar söndag mina kära vänner och familj!!! 

Mormor här kommer lite kort :-)

Lite blandat på familjen



En förmiddags sovande lillfis



En liten gosing som liknar en stygg en...


Den älskade listan...

Natten var helt ok men visst hade jag fått välja hade jag gärna sovit ett par timmar till när det var dax att stiga upp. Men vem säger att det går att välja.. Känner att det är en del nu som jag måste få gjort därför blir det min älskade att göra lista nu igen.

- Framkalla kort
- spara ner alla våra kort på lilleman
- ändra om en del tider
- måla om i hallen
- måla staketet
- ringa försäkringskassan
- packa ner lillemans kläder (de som inte längre passar)
- borde skriva tackkort, eller varför inte en fin sommarhälsning plus tackkort från dopet
- köpa stokkedyna till lilleman
- ringa ts
 kommer säkert på en del till under dagen.


Nu har jag varit dålig igen...

Vill men hinner inte skriva så mycket som jag vill. Tycker dagarna bara springer iväg plus att vi haft två jobbiga nätter nu som gör att man blir matt och på dåligt humör... För en sak som är säker är, får jag inte sömn så blir jag ingen trevlig person... Finns det någon som har ett hett tips på hur man får barn att sova om nätterna, tycker fisen borde klara längre sömnsträckor än 4 timmar. Ska surfa runt och se om jag springer på ngt tips.

Annars så ska vi bara vara hemma idag se på fotboll, läsa och SY, måste förvisso in till stan och köpa lite saker för mina syprojekt på fröhandeln. Lovar att lägga upp bilder när de första är färdiga :-)

August: Just nu är det mycket som händer, han är otroligt nyfiken och vill ta på allt och smaka känna på det. Anfaller mina axlar för att tänderna kanske kliar eller för att  han tycker det är mysigt. Gör bubblor med sitt saliv, hostar eller högfärdshostar flera gånger om dagen, tror helt klart att han tycker det är kul att han kan göra lite spännande ljud helt av sig själv...

Nu måste jag gå, ska bara...

SKa sticka ner på stan och inhandla en liten present till Klara som fyller 2 år idag. Jag har verkligen jätte brottom för bussen går 14 och då ska jag ha hunnit handla, äta lunch, amma etc.

Kvällen ska jag tillbringa med min lillkille och bara mysa- det behöver vi!!

Skriver mer sen.

Pussis

Onsdag

Idag har det varit full fart igen. Mamma åkte tidigt på morgonen efter nästan en vecka i Halmstad, tack söta rara mor för allt!!!

Efter frukost fix och trix var det dags för Bvc. Lilleman följer sin kurva alldeles utmärkt, vilket känns bra då hans mage ännu inte är helt ok.

Vikt:7202 gram
Längd: 65 cm

Efter besöket var det hem och äta, prata i telefon med Sthlms Carro därpå var det att amma och göra sig klar för mammaträff hos Sofia. Kolla våra söta barn som börjar upptäcka varandra allt mer och mer. Isabella är helt klart bäst på att ligga på mage och trivas, Vera inte långt ifrån. August inte dirket bäst men vi får trösta oss med att tjejerna är 3 respektive 4 veckor äldre.., Imorgon blir det magträning;-)




Efter träffen var det bara att skynda sig hem, göra iordning gröt till lillgrisen och invänta Helena och Louise som skulle sitta barnvakt, då mitt hår skulle fixas.

Kvällen tillbringades sedan tillsammans med tjejerna och Tessan som också kom förbi. Det bidde Tacos och alla åt under tysthet, inte alls hungriga...

Lilleman sover nu efter en ganska jobbig nattning, har helt kommit av mig nu när mormor skött detta under hennes vistelse. Så imorgon får det bli fokus på läggningen.

Dax för lite läsning och sängen tror jag.


Nattis

Hopp, hopp, hopp!

Idag skulle lilleman prova sin hoppgunga för första gången. Det var länge sedan jag skrattde så mycket. Går det att bli mycket sötare än såhär??




Helgen

Har varit riktigt bra. Gårdagen tillbringades i Båstad där Mamma och jag åt en jätte mysig lunch på Sand. Sist vi var där var jag inte mamma men hade en mycket rund mage:-) Det var något speciellt att vara där igen precis samma konstallation men ändå inte.., då prinsen numera är mycket mer aktiv och påtaglig än vad han var i november. Härligt att han befinner sig på rätt sida :-)




På kvällen bjöd Mamma såklart över sina två favvo tjejer i Halmstad, faster Tessan och moster Helena. Mamma bjöd på laxpaket och färskpotatis, jätte gott! Sedan satt vi på balkongen, drack vin och tjatade i timmar. ibland kan man bli förvånad hur man kan ha så oerhört mycket att prata om när vi ses flera gånger i veckan!

Söndagen bestod av besök hos svärföräldrarna med mostrar, mormor och Gunnar. Äntligen har min mamma träffat någon som påminner om henne i VÄLDIGT mycket. Moster Eva och Mamma kommer nog prata en hel del på framida släktträffar....

P.s Helena B, Linda och Tessan jag har bokat biljetter till Sex and the city premiären den 21!

Utflykt på schemat!

Mamma är ju här nu och då ska det ju hända en massa... Idag står det Båstad på agendan så strax när mormor fixat sin Öggi så blir det att kasta in allt i bilen för att bege oss ner till sommarstaden.
Ikväll så ska Helena B och Delikatessan komma hem på grillkväll hos oss, Laxknuten ska det bli!

Lägger upp bilder lite senare.

Puss och kram

4 ÅR!!!!!!!!!!!!!!











Glömde skriva

Igår fick jag en jätte fin symaskin av mina svärföräldrar så nu ska det minsann börjas sys på allvar!

Dagen

Har haft en röjar röjar röjar dag idag. Vi har tydligen en läggning att bo i ett ordant kaos jag och min kära fästman. Därför började vi ta tag i det problemet idag och började strukturera upp osspå allvar... Vi har lång väg kvar tills vi är färdiga men det känns redan så mycket bättre.

Vi har även börja styra upp så att lilleman ska få ett eget rum och att vi ska få bo i "finrummet". Skönt att få ordning på lillkillens alla saker och samtidgt få en gästrum här uppe.

Imorgon kommer mormor/mamma och vi längtar efter henne. Dagen imorgon är även speciell på annat vis, Henke och jag firar 4 år så på kvällen ska vi (bara vi) ut och äta på Fisketorget och skrutten ska vara med sin mormor.

August har börjat sova bättre men det är nästan så att jag knappt vågar yttra det här,  för så fort jag verkar göra det på bloggen så vänder det. Men jag får väl lära mig att njuta lite mer av nuet ;-)

Kvällen tillbringade jag hos Ella med, Tessan och Anna, satt och pratde om allt möjligt. Nu är jag iaf hemma, August sover och Henke är på sin första killklubbs kväll , hoppas de har mysigt och att han njuter ordentligt nu när han får vara ute med sina grabbar:-)

Nu ska jag surfa runt lite. Min dagliga bloggrunda blir det!

Nattis

Bloggen har flyttat

Mitt konto har flyttat därför har jag inte kunnat skriva på ett par dagar... Men nu är jag åter:-)

Stranden står på agendan

Men först ska det... Fixas en hel del, varför tar det en så jäkla massa mer tid att göra saker när man fått barn??? Eller är det bara jag/vi så om är så osmidiga?

Detta ska göras:
Fixa frulle
Bädda
Tvätta lilleman
klä lilleman
Fixa sig själv
Packa badväska
Packa och göra massäck
Packa bilen
Ta in barnstolen
Amma
Byta på lillen
Ge ad-droppar ge semperdroppar
Städa upp efter frullen
ringa några samtal som måste ringas
etc etc..

Om någon skulle ringt för et årsedan och sagt vi sticker till stranden, ok hämta mig om 20 minuter hade jag svarat. Nu hade jag sagt vi kommer om ca 2 timmar men jag kan inte lova något!

NATTEN- var bra igen håll tummarna på att det fortsätter så!

Familjen på äventyr

Vi har ju gått i flytttankar ett tag nu och i förra veckan var vi och tittade på två lägenheter vid Nissan. Ikväll bestämde vi oss därför för att kolla om vi gillade området så det fick bli en kvällsfika i området!

 Lilleman halvsittande i vagnen

 Lägenheten och dess ena altan som vätter mot Nissan

 Henke känner på känslan :-)

Vi myser  och sover  :-)
På väg hem fick fisen bäras då han minsann också ville vara med

image396 Vi!!

Måndag

Vaknade av att Henke kom hem- härligt att han fick ledigt! Lilleman sov till 03 inatt och jag hann få 4 h djupsömn, sköt.

Just nu sitter jag i telefonkö till min husläkare, tröttsamt att de inte lär sig av andra och hantera telefonkön genom att ringa upp. Ny klinik och allt men ändå lär dig sig inte...

Vi har fortfarande samtal före, det blir snart din kö, och hur lång tid är snart????

Idag står det massor med samtal på agendan så då vet ni vad jag gör, vad gör ni?? Lämna gärma  en kopmmentar, som ni hittar under detta inlägg!!!

Kram på er!!

Foton från helgen

Mys på balkongen- med färsk spätta, färska räkor, chaminjoner och pepparrot


Bilder från trädgården


Lilleman och mamma myser (egobilder)

Tillbaka på ruta 1

Vet inte vad det är för fel på lilleman men något är det som tynger honom rejält. Är det magen eller är det hans tarmar som spelar honom ett spratt. Natten tills igår var super och natten tills idag var päst. Vi somnade först vid 04.30 efter en massa försök att få rätta på det som tynger hon men inte. Trodde helt klart att ahn skulle sova rejält efter detta men icke han vaknade igen 06.30 och då var det bara att gå upp.  Dagen har därför varit något jobbig när ingen av oss är pigga blir allt så mycket jobbigare. Visst ska man vara glad för värmen men att tillbringa den i trädgården men ett trött skrott och en själv kan bli ganska jobbigt...

Vill inget hellre än att Henke kan ta ledigt och komma hem!!!

RSS 2.0