Bilder var det :-)

Shoppat


Mys i lekparken med Pappa och Farmor



Bara lite bilder på mig ;-)

Söndag, älskade söndag

Söndag är verkligen min favoritdag.  Älskar lugnet som infinner sig i kroppen och att kraven sänks denna dag, vet inte varför det känns så??

Älsklingarna sover just nu, August är inne i en konstigt nattfas vi får inte kläm på det han vaknar flera gånger varje natt och vill inte sova... Beror kanske på att hörntänderna håller på att komma, man kan verkligen se dem genom tandköttet och det är bra svullet i nedkanten. Konstigt att dessa tänder ska komma först på lilleman det brukar vara de två främre i underkäken. 

Idag ska vi fortsätta måla staketet, J och Linda ska komma över på en fika och senare i eftermiddag ska vi över till Faster T och Farbror T på fika.

Fick svar på vagnen nu det är en tjej som verkar intresserad ska maila över bilder under dagen så vi får vi se hur det artar sig. Börjar just nu tveka, vill jag ha en bugaboo nu när jag kanske kan??? - V E L  M A J A

Hörs sen   

Dessa fast svarta

 

image_db.php.jpg


Dagen

Vi vaknade tidigt idag, lilleman har börjat öppna sina blå redan vid 07 tiden. Sedan har dagen gått i mys och shopping tema. Jag har köpte ett par skor från rizzo, bild kommer. Jagade land och rike efter dessa så nu måste de bara sitta bra. August har fått en ny höst jacka från Pop och likaså en långärmad tröja. 

Vi har även hunnit ta en fika med Linda som just nu är jätte gravid- imorn är det dagen med stort D :-)

Vad har vi mer gjort, gungat, myst, badat och lekt

Nu sover lillkillen och jag väntar på att Faster T ska komma över med lite vin, ska bli mumma!

Pussis på er!

Behöver en ny matta

Denna fina matta från IKEA skulle passa in på lillemans rum, skön att leka på och mysig för oss föräldrar att ligga på :-)

Vårt rum

Med eller utan marimekko, thats the question????





 
Snutten vår egna modell....

August rum

Då mormor ville se lite bilder på August rum så tänkte jag lägga upp några här. Det är ännu inte färdigt men vi har börjat att prova oss fram lite. Igår syddes det för fullt 7 kuddar och gardiner (blev inte nöjd med dessa men de får hänga upp tills jag hittar några bättre).





Lite gott och blandat

 August rullar runt första gången. 6 månader och 20 dagar
Besök hos Farmor och Farfar
 Pappa läser godnatt saga
 Besök hos "gammelfabror Lasse" med familj
 Fyra generationer

7 M Å N A D E R

Prinsen, plutten, snutten, lillfisen, hjärtat, älsklingen, prutten, grodan, lille vän- ja, kärt barn har många namn :-)
Idag för 7 månder så föddes vårt lilla hjärta och jag skulle ärligt talat aldrig, aldrig vilja vara utan denna resa vi gjort med honom. Helt klart den mest fantastiska, känslofullaste och underbaraste resa jag gjort och ärligt talat tror jag den kommer bli bättre och bättre längs vägen.

Sömnen: Ja hjärtat  sömnen har väl varit sisådär den sista tiden, du somnar tidigt gärna mellan 19-20 men sedan har det varit rät så många vakna nätter när du vaknar runt 01-02 och är pigg och inte alls vill sova mera.... Men vi håller tummarna på att du snart ska hitta tillbaka till ditt gamla mönster.
 
En vanlig dag: Vaknar du numera runt 07, vi går upp du äter gröt som du numera älskar. Sedan leks det en stund därpå sover du gärna 1 h. Efter det lunch vid 12 därpå leker vi, att gunga älskar du och framförallt i nya pippi-parken. fika vid 15, gröt vid 17. Vid 18 har vi börjat bada dig dagligen och det älskar du verkligen sedan läser vi saga och myser och efter det äta och sängen.

Favorit leksakerna: Det är att sitta och leka med din oranga bok, eller springa runt i stolen, gunga eller busa med kompisar eller pappa.
 
Ljuden : Det pratas fortfarande mycket allt från höga skrik, dada, va va, av av, öhhhhhhh öhhhh etc är uttrycken just nu
 
Äta: som skrivet ovan äter du bra, favvorätten är Lasagne. Och mammas kycklinggryta var riktigt äckligt enligt dig och på tal om äckligt så var leverpastej det äckligaste du fått i din mun hittils... Du spytte riktigt mycket av det :-(

Kompisar: Nu har vi börjat träffa dina kompisar mer vilket du uppskattar. Snart ska vi börja på babysim och babyrytmik det längtar både pappa,mamma och du efter i massor

Ska packa igen...

Nu ska bara det nödvändigaste packas sedan bär det av upp till Hylte.  Har hunnit med en massa idag, jobbat lite, tvättat, lagat frukost etc.


Har en massa bilder jag måste lägga upp

bla

August favvosysslesättning att gunga
Min nya frisyr ;-)
Bilder från uddevalla
August rum (när det är färdigt)
Vårt rum

Ha det gött!!!!


Länge sen....

Ledsen att jag inte bloggat på ett par dagar, har helt enkelt inte haft tid eller lust. Saken är den att vi har grejat en hel del här hemma, lilleman har fått eget rum och vi har fått "finrummet" till vårt sovrum därpå har datorn stått inne på lillemans rum vilket har inneburit att jag inte velat blogga när han har nattats.

Saknar att skriva så jag lovar att det kommer uppdateras mer from måndag.

Kvällen har tillbringats med Henkisen och lillisen. Just nu sitter vi och dricker en kaffebaylis, tack tessan och thomas för at ni glömde den lilla flaskan här :-). Henke har lagat vildsvinsstek, gott för att vara vilt, är annars ingen älskare av vilt.

Vad händer i era liv???

Puss och godnatt.

Ps. Imorgon blir det Hylte för hela slanten

Pluttisen hos mormor och morfar

I köket på min favvoplats
Busar med moffi
Äter majspuffar
Provar min nya mössa jag fått av mommo

Glömde arkivera den 16 augusti

Detta var dagen som jag sov utan min lille prins för första gången. Det gick jätte bra för August han hade jyu mormor och morfar hos sig. Lite jobbigare var det för mig men det funkade aboslut. Allra allra jobbigast var det nog för brösten.

Dagen till ära firades med Kräftskiva i Annestad hos fröken Erlander :-)



Sista dagen före hemfärd

Veckan, helgen, dagarna går helt klart i raketfart, imorgon bär det hem. Har hunnit med mycket men det känns som jag skulle hinna med ännu mer nu när jag haft så mycket avlastning, behovet att bara vara har nog tagit mest plats.

August hade en rikitgt dålig natt inatt den sämsta på rikitgit länge.  Han somnade runt 20-tiden vaknade första gången klockan 22.20 sedan, 00, därpå 03.30 (då gick jag upp och gjorde ersättning) och klockan 06.30 var han redo för dagen.... TUR att man har mamma efter en sådan natt, det var bara att gå ner en trappa, lämna över och skynda upp i sängen igen. SÅ trots en JOBBIG natt så är jag pigg och utvilad.

Dagen: Det blir nog en promenix till staden för en lunch sedan kommer pappa Henke som inte träffat sin familj på en hel vecka. Undra om han märker någon skillnad på lilleman, det händer ju nya saker varje dag nu.

Puusssssssssssssss


Härlig dag

Idag har jag hunnit med mycket. Först var det skogen med Carra och Edvin dock utan en enda svamp. Efter skogen åkte vi hem till mina föräldrar och lagade lunch (makkisar och korv, en carra och anna klasiker). Sedan åkte vi hem till Lisa och fikade med lille söte Love, riktigt mysigt att träffa henne och se deras otriligt charmiga och fina hus.

Väl hemma igen käkade vi tacostallrik och umgicks här hemma. Lilleman somnade redan klockan 19, då han inte sovit ordentligt under dagen. Pratade med Hannah L som jag senare mötte upp i stan för en fika. Vi satt på Mortens i några timmar och pratde barn, Hannah är i vecka 28 nu så det blev som sagt en del barnprat men även gamla minnen :-)

Nu är jag hemma och är väl spidad efter 2 koppar kaffe så att lägga sig nu kommer väl gå sådär bra!

Nattis på er iaf.
puss

Ingen svamplycka idag inte :-(

 F Ö R V Ä N T A N S F U L L A

 F I K A  B L A N D  M Y R O R  &  B I N

 M O R & S O N

En riktig Uddevalla-dag!!!

Carra kommer hem till mig strax sedan blir det färd mot vårt svamställe. Massäcken ska packas med mammas bullar, smörgås och kaffe :-)

Senare idag ska vi träffa Rosan och hennes små killar, ska bli så kul att se henne det var säkert 3 år sedan sist vi sågs.



 Denna gula skatt ska vi ut och finna
 Håll tummarna på att skatten blir lika stor som den här ;-)

Tråkigt väder

Så vaknar man och har planer för dagen som inte går att genomföra :-(. Vi skulle åkt till Emaus med nybakade bullar och gå och strosa. Låta August uppleva sin mammas barndom med hästarna och alla de andra djuren.. Men det får bli en annan gång.

Så nu har vi inte mycket planer får se vad som kan hittas på!

Just nu matas August av mormor. August har både sovit och ätit mycket bra här uppe, inte en kväll senare än 20 har det blivit- skönt



 Här var min älsklingshäst Bianca på Emaus som jag fick hjälpa till att rida in :-)
Vi ses senare
Amy

Pappa vi saknar dig!




Bugaboo Camelon

Kan ju inte släppa den vagnen, så nu ligger vår brio på blocket. Har fått lite svar så vi får se hur de går, om den blir såld- köper vi eller jag ny vagn :-)

Håll tummarna!!!!

August klarar att göra nr 2....

Vår lille gullunge har som alla vet haft rejäla problem att göra nummer 2 själv... Fick för 2 månader sedan tipset av August bvc-sköterska att prova bajsa honom på toaletten. Tänkte att det kommer aldrig gå så jag struntade i det tipset men igår kväll kom tanken över mig att prova. Mycket riktigt så fungerade detta tips och August har för första gången på flera månder klarat att göra nummer 2 helt själv :-), inte bara en gång utan hela 3, så numera kallar vi honom för en rikitg rackarbajsare:-)

 Ok lite hjälp av sin mamma behövde han, men i detta fall är det en baggis till vad som han faktiskt klarade att uträttal!!!


Hemma=tröttt

Något konstigt är det med att komma hem, fast jag i stort sett inte gör ett jotta blir jag helt slö och matt.

Idag har vi suttit kring köksbordet större delen av förmiddagen. Där tjatatades det  med Jane som varit över på en fika, alltid lika kul att träffa jenon... Sedan var det som vanligt thai-lunch på stan därpå shopping. Efter stan åkte vi hem till moster på landet. August fick leka med morbror mickes snusdosa vilket var mycket uppskattat. Kussi var också hemma så det blev en del "babytjat" då de går i väntans tider och har bara 4,5 vecka kvar innan deras lilla Inez anländer- mysigt och spännande. August första syssling anländer :-)

Nu står mormor i köket och lagar bohusmakrill, August sitter och lekar med sin nya telefon och morfar är på golfbanan (ovanligt)

Här leker jag med morfars snusdosa
  och här leker jag med "gammel" morbrors.... Bra tecken???
 Mormor och jag utanför "gammel"mosters hus
 Jag i min nya mössa...
 Morbor och Kussi busar

Här 3 veckor - fin eller fin ???


Bara så ni inte glömmer...

... så här liten har jag faktiskt varit


Färdig packad!!!

Vi har haft en himla skön dag här hemma idag. Myst, tagit det lugnt och gosat massor med vår lille prins som sover som en stock nu :-)

Nu har jag även packat färdigt för morgondagen, ska bli så mysigt att träffa Carrisen i gbg och sedan vidare för en veckas semester på Helendal. Mamma/ Mormor nu kommer vi snart... Har fått en del telefonsamtal av mor min hon vill veta exakt när vi kommer, det är svårt att svara på det men vi kommer jag lovar.

Nu ska jag slänga mig på soffan en liten stund sedan blir det sängen, bilen till Gbg går i morn mörra redan kl 07!!

Sov sött

Amy

En underbar dag

Idag träffades delar av mammagruppen hemma hos Camilla. Fantstiskt goda muffins hade hon bakat. Föritom muffins bjöds det på jordgubbar, kakor flädersaft och kaffe- riktigt gott.

Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är verkligen skönt att man har vänner i samma sits.

Kvällen ska jag bara spendera själv med lillhjärtat som precis provat på vällning igen- ingen favorit de inte :-(


V Ä N N E R



F Ö R S T A   K Ä R L E K E N   K A N S K E ??





 

Mitt lilla hjärta

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Snåljåpar straffades igår....eller inte!

Vi beslutade oss ganska sent för att åka ut till brottet och ha picknick medans winnerbäck skulle spela. Vi hade en mysig stund men strax före winnerbäck skulle starta sin spelning så började det regna, först tyckte vi inte det var särsklit farligt men sen öppnade sig himlen...

Det var en märklig syn när alla utanför brottet gav sig av i en himla fart. Visst vi kan kallas snikare, snåljåar men vilken tur vi hade som inte befann oss på insidan för hur kul hade det varit att stå där inne som en blöt hund och och glo...?



Nästa!!!!!!!!!!!

27 Dresses27 Dresses
Ska bli skönt att få slappa på soffan nu, hör inte till vanligheterna

Städa, fixa, trixa

Hela familjen håller på fur fullt här hemma... August sitter och leker med sin jobbiga räkna, räkna en slags sjungande sköldpappa han fått av mormor. Henke håller på att röja i kylskåpet och jag bloggar ;-) nej jag städer och fixar också. Började dagen med Bs möte, nu är jag vilande delägare och det känns bra. En mindre börda att bära på sina axlar.

Skriver mer senare!!!!

Tror ni på mig??

Helena A: Jag kommer till u-a nästa måndag och stannar en hel vecka, ska vi försöka få till en dejt???

Kram

R E K O R D

August slog rekord i natt. Håll i hatten, han sov hela 12 h i ett sträck :-): GLAD MAMMA, GLAD BEBIS.

Glömde skriva om vår lilla olycka här hemma igår. August slog näsan i backen igår när han satt... Så det började rinna blod ur lillfisens näsa :-(. Berättade för mamma och hon sa att det bara var att vänja sig med sådant, för det är inte första gången han kommer att slå sig. Och det har hon helt rätt i men ont gör det minst sagt i magen när de gråter för första gången av att de slår sig.

Dagen har varit bra. Grejade här hemma på förmiddagen och fram till 14. Sedan blev det en fika på stan med Ulla, Freja, Sandra och Nellie. Därpå fix och trix här hemma. August kläder är fixade och lagda i flyttlåda och märkt strl 56-62. Hemskt att de redan hunnit växa ur SÅ MYCKET KLÄDER.

Nu sitter jag här och skriver och väntar på att Henkisen ska komma hem, därpå blir det mys i soffan med film och godis.



Mina kärlekar myser i trädgården


Bra samtal

Har på senare tid blivit mer och mer bitter för att jag inte får ordning på nått.. Har inte kunnat sätta fingret på vad det egentligen är som stör mig men idag när jag och Helena hade en av våra alla pratstunder kändes det helt plötligt som att jag verkligen kunde sätta ord på det. Jag hatar oreda och hatar att inte ha kontroll, det visste ni säkert redan men jag måste börja städa upp i mitt inre och yttre kaos.

För saken är den att det snurrar hela tiden i min hjärna och jag tror ärligt att det skulle bli bra mycket bättre om jag fick iordning på saker och ting. OCH INTE PÅ EN OCH SAMMA GÅNG!!! Jag ska skriva en lista som sedan ska hjälpa mig att bli en bättre människa. Jag vill så mycket hela tiden och det är det som bromsar mig jag får inte springa iväg, måste lära mig att nöja mig med en liten förbättring varje dag.

Saker som måste göras:
-Tackkort, dopet.
-Lillemans album
-Städa i alla våra lådor, och då menar jag alla
-måla hallen
-rensa i lillemans kläder samt strukturera upp alla gamla i storleksordning
-Vinden måste röjas
-Göra iordning August rum
-Göra iordning vårt rum

Ett litet axplock på saker som måste fixas, måste leva mer efter fung shui (vet inte hur det stavas)

Tack Helena för att du alltid finns där


Imorgon!!!

Ska jag börja mitt nya liv och bli en bättre bloggerksa... Henke börjar jobba igen och konstigt nog så käns det skönt att vi återgår till lite normala här hemma. Vi har haft en härlig semester men det har varit full fart hela tiden så nu behöver vi landa lite igen och det gör vi säkert när allt lugnar ner sig igen.

Som sagt vi ses imorgon

Ta hand om er och välkomna tillbaka till min lilla värld :-)

Kramen

Storebor är numera vuxen på riktigt :-)





Ny vagn

August och vi har fått ny vagn:-)  den kostade en del men jag tror den var värd vart enda öre. Här hittar du den minicity

Finns i färgen black  - klicka för ännu större bild...

RSS 2.0