Nu ar semestern snart slut

Hej pa er. SItter vid datorn igen, har inte blivit sa mycket av det har nere... Ska strax ga pa spa. Hotellet har spa och mamma tyckte jag behovde lite tid for mig sjalv, eller ville hon kankse ha lite egen tid med lillprinsen ;-). I vilket fall ska jag ga dit och ha lite egen tid, valde att inte ta nagon behandling det blir nog mest sol och bad.

vad gor ni, solar ni ;-) ?????

Ses snart

Kramar

Ett hej fran Gran Canaria

Hej pa er min sota lasare. Vi befinner oss pa GC nu och har det gott, dock har det regnat i 2 dagar men efter lunch igar tittade solen fram :-). August charmar allt och alla har nere, skrattar tittar och busar sa fort han far tillfalle. Sover gor han ocksa bra, somnar i vagnen nar vi ar ute och ater vid 20 sedan sover han till morgonen darpa, vaknar kanske runt 06 far mat och somnar om.

Just nu sitter jag vid datorn, mamma och August ar vid polen inte for att solen tittat fram annu men det ar mysigt att bara var ute!

Vi bor jatte fint, sjalva hotellet kanns som nagot Las Vegas likande men rummen ar val inte sarsklit speciella.

Na nu tickar minuterna!

Skriver ett par rader snart igen

Kram fran oss alla

Bilderna kommer

Eftersom jag inte tog några bilder själv under brölloppet så måste jag ta del av Helenas så jag hoppas jag kan göra det under kvällen.

Annars är det mycket att fixa med idag, åker ju imorgon. Detta står på schemat.
-Babysim klockan 12
-Styrka en massa kläder
-Gå in till stan lämna tillbaka kjol hos Cissi
-Laga middag
-Kanske träffa Tess
-Städa vagnen som hämtas på torsdag
-Ringa ett X antal telefonsamtal

Ses senare

VI SAKNAR DIG!!!!

Pratade precis med farfar och du hade tydligen skött dig exemplariskt:-). Gått och lagt dig vid 19.30 och sovit till 06.00. Rasmus hade varit den stora idolen hemma i Hylte, du älskar verkligen djur och framförallt hundar och det glädjer mig. Nu skulle ni nog åka över till gammelmoster Eva om en stund sedan kommer du hem. Längtar längtar, längtar, längtar ska bli så mysigt att pussa på dig igen.


Svårbeskrivligt....

Bröllopet igår var fantastiskt och då menar jag verkligen fantastiskt, det finns knappt ord för hur vackert, välplanerat, innerligt, roligt och galat kul det var. Brudparet var jätte fina likaså¨tärnorna och bestemen. Sången av kören, nova cantica och solisten Malin var så mäktig att man knappt kunde andas. Middagen av Tony H på Pio var otrolig väl tillagad, vackert upplagd och supergod. Vinet, talen, bandet, etc samt folket var helt galet roliga.

Kort kommer senare!!!

Amy

På Schemat,bröllop!!!!

Klockorna ringer 14.30. Bilder kommer under morgondagen. August är hos farmor och farfar själv för första gången, tror dom har jätte mysigt. Skönt att få sakna lillskrutten men lite lite jobbigt också.

Ha en underbar lördag

Pussis

Härlig dag!

Började med att vi slog upp våra blå, ordentligt utsövda både mor och son ( pappa åkte till jobbet tidigt :-(  men kommer hem redan imorgon bitti, jippi).

August satt och lekte länge i sitt rum medans jag påbörjade ett storkok till prinsen, ja redan vid 9-tiden i morse.. Det blev broccoli och kycklingpasta, funkade sådär fick jag svar på vid lunchtid... Efter det blev det lite morgonmys sedan en tupplur för August och lite fix och trix för min del under tiden.

Efter det blev det en långlunch med Sofia och Isa. Därpå det gamla vanliga men idag bidde det lite fönstershopping eller vi kan kalla det butikspring utan några inköp, kors i taket för att vara amy. Shoppinggalna jag är tvungen att hålla i slantarna efter att jag köpt vagnen med stort V, O vet ni den anlände idag och var supersupersuper fin :-)

Kvällen tillbringades i hemmet, bara Öggi och mamsen. Lillprutten somnade redan 19.15 så det är bara att hålla tummarna att han inte blir pigg allt för tidigt till morgonen.

Nu ska jag strax bege mig in till sovrummet.

N A T T I S!!!!

Sofia, Isa, August och jag på Espresso House


Den nya vagnen


Min lilla hemmasydda elefant som Humlan fick igår 

O nu lite bilder

Mamma och August äter frukost

Laddar inför babysim


Fina bilder på mina killar

De blidde en till slut...

August har fått ny vagn, undra om han eller hans mamma är gladast ;-)




Ett minneskort dök upp....

...med bland annat denna bild, som är lite typiskt mig, så jag var tvungen och lägga upp den på bloggen. Här i vecka 38 hemma i uddevalla för julfirande:-)

Att sova ger krafter

Vaknade i morse som vanligt av att August gnydde lite. Tänkte attans måste han vakna redan jag är dödstrött.... Reste mig och tog en snabb kik på klockan, 07.50. Herregud ungen har sovit från 19.40- 07.50= 12 h 10 min, utan att vakna en gång. Plus att det var första gången som jag sovit hela 9 h utan att vakna till. 
H Ä R L I G T och här har det minst sagt laddats med nya krafter för en ny vecka.

Planer för veckan
Måndag- Inga planer förutom mysa med lillskrutten, handla present till humlan o  lite hemligt fix
Tisdag- Babysim, hälsa på lilla humlan på sjukhuset-längtar
Onsdag- Babyrytmik, kankse träffa Karin L på kvällen
Torsdag- Inga planer
Fredag- Kanske åka upp till Hylte och hälsa på, samt hämta hem Henke
Lördag- Bröllop
Söndag- Trött!!!

Kommunikation=über viktigt

Henke och jag har haft en kväll utan Tv (inte för att jag är särsklit beroende) med tapas och vin. Vi har suttit och pratat, drömt och ifrågasatt.. En skön kväll trots att dagen varit tung men helt klart en behövlig avrundning av den 12 september  :-)

Nu ska vi gå och lägga oss och ladda för moster Evas 50 års kalas som går av stapeln to mörrow.

Nattis

G R A T T I S

Igår föddes L & Js lilla ♥son, vi kallar honom humlan här. August har fått en killkompis och det är vi lyckliga för :-)

Välkommen humlan, du ska tydligen få lära dig massor av bus av August, det berättade August för sin mamma idag.


Puss från våran familj


Snart bär det av

Om 2 veckor åker mamma,jag och lilleman på semester hit, det ska bli ska lagom skönt;-)

Några bilder på hotellet:




Vill sy en massa

På min lista just nu står:

♣Lapptäcke
♣Fotboll, såg en urfin på Cirkeline i Halmstad igår som får bli min inpritaionskälla.

Den här tjejen är ju helt otroligt duktig, ta en kik http://sytt.blogg.se

Ha en underbar dag!


Trött och förväntansfull

Inatt har det inte varit något fel på lillemans sömn iaf, snarare hans mammas. Fy vad jobbigt det är att vänta på att L ska ge något tecken... Har säkert vaknat 2 ggr i timman och kollat telefonen. Känner mig mer nervös nu än när jag själv skulle föda. Hoppas hoppas hoppas jag får något tecken snart. Vill ju veta att allt gått bra samt vad det blev för något. Vill ut på stan och handla saker!!!

Dagen
-L
ägga in tvätt
-Mysa med lillfisen
-Försöka få tag på någon på medborgarskolan, vill börja en kurs i PhotoShop
-Äta lunch med faster T
-Städa här hemma
-Förhoppningsvis handla bebisprylar

Bullmamma eller inte, det är frågan....

Köttgrytan

Kärleksmumsen

Två bitar kärleksmums till kärleksparet en trappa ner♥!

Härliga tisdag

Idag har jag haft en såndär dag då jag vill göra massor och faktiskt fått gjort massor:-)

Dagen började med att vi klev upp ur sängen strax efter 09, August sover bra just nu men vågar knappt skriva det. Sedan blev det en snabb frukost då Henke skulle åka på "mammaträff" på BVC, där de skulle gå igenom olycksafall. August och jag fick stanna hemma då vi båda är småförkylda och inga sjukdommar till BVC det har vi strikt blivit tillsagda. Under tiden plockade jag här hemma, tog upp tvätt, badade lilleman, ammade och pratde en långstund i telefon med Tessa (Selmas mamma).

När Henke kom hem, lagade han lunch (Spagetti&Köttfärsås) medans jag ringde försäkringskassan och pratade om hur vi skulle planera våra resterande dagar. Det blir troligtvis så att Henke tar pappaledigt mån och tis i vår medans jag jobbar dessa dagar och kanske någon mer, därpå tar Henke helt pappaledigt i Juli så han får 2 månaders ledighet i sommar.

Efter lunchen tog vi en promenad till lekparken, en sväng på stan och en take away kaffe från Bar Mezzo som vi avnjöt på torget. Sedan blev det lite inköp på Hemköp.  Åter hemma har jag lagad gulasch till Henke och mig samt köttgryta till lillfisen och håll i hatten hon har även bakat också och då menar jag bakat... De bidde kärleksmums och snart ska jag skära upp dem :-) Håll tummarna för att de inte blir för torra eller för kladdiga

Längtar på ett samtal eller sms från fröken L.

Pyss på er

Stort tack miss städ

 
Min mamma har en otrolig förmåga att få saker och ting gjorda. Hon var här och hälsade på i helgen och det har städats, tvättats ca 8 maskiner, bakats, lagat mat, passats barn etc. Mammor som min mamma växer inte på träd och jag är oerhört tacksam för att jag fick just dig till mamma. Tack för att du finns, älskar dig!!!

Pussis

P.s

Har haft en bra dag som vanligt när Henke är ledig. Vi har myst här hemma, varit på sjukhuset med lilleman och allt såg bra ut. Har fått tid till Ggb så att vi kan vara på den säkra sidan. Skönt att Läkarna är så noggranna med de små liven. 

Kom precis hem från en mysig kvällsfika hos J och Lindisen, hjärtat vi tänker på dig hela tiden, förstår att väntan är jobbig men som sagt om en vecka är du mamma om det inte händer något inatt ;-).

Henke ska laga pizza nu sedan ska vi slänga oss på soffan och titta på filmen P.s I love you, såg den på bio men Henke har inte sett den ännu och jag ser den gärna en gång till :-)

kjam



P.s har lagt upp kategorin bajs på bloggen och det är mitt mål att skriva om det ämnet imorgon. Eftersom August bajseri har varit ett problem för honom under så lång tid samt att det har varit rätt psykisk jobbigt för mig som mamma tänkte jag att det kan vara bra att han det nerskrivet. 

 

Älskar denna bilden


Bilder från föregående vecka

 "Moster" Helena och jag på promenad
 Kolla min nya bok, i stan...
 Jag efter besöket på sjukhuset med plåster och nalle
 Pappa och jag myser som vanligt
Linda och magen, vi väntar spänt
 Morfar och jag provar mina lederhosen


 

På Wild west steakhouse med mormor och morfar

 Jag försöker resa mig i sängen

Nya stövlar


Skitbra dag...

Igår var det en riktigt bra dag här hemma. Lilleman bajsade 2 ggr av sig själv, det har inte hänt i hela hans liv.

Idag ska Öggi träffa doktorn, vi ska upp och kolla lillpruttens mage och förmodligen blir det ett besök till Göteborg senare  för att träffa en överläkare. Information om besöket kommer senare.

Pyss

Barnmat

Har börjat försöka mig på att göra mer och mer barnmat till August.  Än så länge har det blivit 5 olika sorter:

  • Köttfärssås och spagetti
  • Broccolipasta
  • Skaldjursgryta
  • lax med ris
  • Kyckling med grönsaker och persilja
Broccolipastan är den som slinker ner bäst, August bokstavligt talat älskar den :-). Tänkte att jag skulle skriva ner hans favvorecept här så dom finns kvar. Vem vet en dag står man kanske här med en till och då finns de gamla recepten tillgängliga.




Broccolipasta
- 1 stort broccolihuvud
- 1 lök
-  vitpeppar
- en skvätt mjölk ( bra att vänja dem med lite mjölk vid 7 månader)
- smör (osaltat) eller olja, gärna en finare rapsolja
- maizena eller mjöl  

Lagom mängd kokt pasta ca 1.5 dl okokt

Gör såhär:
Koka broccolin och löken i vatten med vitpeppar (inte för mycket vatten för vatten ska du sedan använda till såsen och har du för mycket vatten blir "buljongen"  smaklös ). Koka tills löken och broccolin är mjuka. Sedan häller du av buljongen och mixar broccolin och löken med en stavmixer tills den är helt klumpfri. Gör nu såsen på buljongen. Blanda ner maizena eller mjöl plus smör eller olja,  tänk på att våra givmild med fettet då barnen behöver ordentligt med fett, sedan kan du även ta med en lite mjölk i såsen ca 0,5 dl. Låt sedan såsen koka ett par minuter.  

Under tiden kan du mixa pastan, tänk på att den är lättare att mixa om du har lite vatten i. Rör sedan ner pastan i broccolin, därpå såsen. Bäst blir det om du blandar och känner efter hur mycket du tar av respektive så att den inte blir för lös eller för tjock.

Hoppas ni förstår hur man gör. Inte för att jag har så många läsare med småttingar, men ni kanske får snart ;-)


Kram 
 
  

Fin illustration

En cool illustration av Lovisa Burfitt. Kanske något man skulle kunna skriva ut och göra en tavla av till lillplutten

August vill ha

Denna tavla ska jag beställa till August rum. Frågan är om vi ska ha den i grön eller blå?
Kan inte få den länkan men kolla på Isa.nu


Lilleman dålig


Vårt lilla hjärta har åkt på en rejäl förkylning, stackarn. Det är första gången han är sjuk så han tycker det är konstigt att man inte kan suga på nappen som man vill. Sedan är det minst sagt kul när mamma ska peta in panodil i rumpan och nezeril i näsan. Stackars liten, hur förklarar man för honom att det blir bättre om han får medicin???



Fredag

Igår: Började med en långpromenad runt Nissan rundades av med en fika nere på C&C med Lindisen som minst sagt är höggravid just nu. Igår hade hon gått över 5 dagar och vi hoppas att det inte behöver bli så många fler....

På eftermiddagen var vi och kollade på ett radhus vid Örjansvall, fint men alldeles för mycket att göra för vår del, så det blir inget köp för vår del

Kvällen: tillbringade Henke och jag tillsammans utan Augustenl. Vi var ute och åt och stället vi hamnade på var minst sagt ett ställe som hör till ovanligheten att äta på för vår del. Efter att vi försökt få bord på picolo italy så hamnade vi på B&B. Tanken var att vi skulle bowla då vi aldrig gjort det men efter en flaska vin och massor av mat bestämde vi att bowla 1 h för 250 kr inte var särskilt intressant. 

August blev passad av sin älskade farbror och det hade gått super. T nu får du passa dig för det kan ju hända att detta slutar med att det blir många kvällar tillsammans med lillprinsen ;-)

Idag: K O M M E R  M O R M O R  O C H  M O R F A R  P Å  B E S Ö K -   L Y C K A

Carro, har du glömt oss???????

 Pappa och lilleman innan promenaden igår


Onsdag

Sov riktigt bra inatt, Lilleman åt sin första hela vällingflaska igår så han vaknande först 06 idag och sedan sov vi till 08,45-LYX.

Dagen började med besök på sjukhuset och på provtagningen för barn. Vi kom in i ett jätte gulligt rum med nallar och leksaker överallt för att kunna distrahera de små liven. August fick emla kräm  i armvecken men efter 1 timmas verkan  bestämde sjuksköterskan för att ändå sticka honom i fingret... onödig väntan om han ändå skulle få ont och bli stucken någon annanstans men men. Det hela gick jätte bra,  August skrek inte utan var helt cool (brås inte på sin mamma i detta fall). Bilder kommer!!!

Efter det blev det en sväng på stan och en fika med Elin, Helene och Carro.  jag hann även med en sväng på stan och lite shopping till mig själv, hittade dock en jätte fin tröja till Öggi som vi nog får inhandla imorgon

Nu ska jag slänga mig på soffan och kolla Idol och vänta på att Baby ska komma hem!


Amy 


 

Imorgon....

.... ska lilleman stickas i massor. Ska upp till Sjukhuset klockan 11 för att få emlakräm påstrykt. Sedan 1.5 senare ska han ta massa prover för att se om han är allergisk mot något, då inte magen vill sköta sig själv :-(


Måste hoppa i säng nu nattis

Babysim

Idag var det August första dag på babysim och det var minst sagt mycket uppskattat av lillgrisen, han älskade verkligen att bada. Nästa vecka ska Henke med det längtar vi efter. Inte helt enkelt att ta hand om sig själv,lilleman, handdukar, blöjor,badbyxor,duschkräm, etc etc. Men tur att man har Sofia i samma grupp annars hade August frysit, det räcker nämligen inte att ha med sig varsin handduk utan 3 ska det vara och gärna en morgonrock...

Dessa badyxorna invigdes idag, provade bara fyra olika innan jag bestämde mig.... Inte alls typiskt mig 


Måndag

Idag har vi lunchat med vänner från Stockholm på Scandic, mysigt värre. Sedan var T & T, Lasse och lilla familjen ute på upptäcktsfärd... Vi letade stereo och vi hittade en men bestämde oss för att det får bli en gemensam julklapp till oss båda, för budgeten tillåter inte sådana ansträngningar just nu.

Här får ni se en bild på denna vackra skapelse från beo : -)

 

imgres.jpgimgres.jpg

Kvällen tillbringades hemma hos T&T där åts smasksking Sjömansbiff, Farbror T den var supergod:-)

 

 

 


RSS 2.0