Glömde gratta :-(

Lillskrutten blev 10 månader igår, skäms på dig mamma som inte kom ihåg att blogga om detta.... O inget kort blidde det! Men lovar att det blir en uppdatering på det idag

  

Full fart mot julen :-)

imorgon kommer min älskade familj hit, Mamma, Pappa, Andreas, Jossan och hemlisen :-)

Det ska bli jätte mysigt att träffa alla. Idag blir det en del fix och mys med mina mammatjejer.

På listan står det

- maila Karin
- köp servetter plus vita bollar
- tvätta
- Helena pyssel ikväll plus inköp till pysslet
- present till Erika W lille kille
- August måste ha tomtedress
- lämna tillbaka böcker bibblan
- fika hos Sofia kl 13
- damsuga
- lägga fram lakan, handukar till gästerna 
- etc etc.


Planer för veckan

VI ska fira lilljul här på fredag så det är en del fix och trix... Inte med maten för det fixar min snälla mamma.

-handla julklappar till mamma, pappa, andreas och jossan
-köpa hem blommor (vita hyacinter)
-helena och jag ska fixa ytterdörren plus trappen på torsdag (krans och lykta)
-babysim
-babyrytmik
-adventspynta
-köpa granris
-fixa ny julskiva
-jobba imorgon
-fixa August pekbok till julkapp (hans alldels egna med bilder på hans saker)
-framkalla bilder till våra nya ramar
-kanske gå på cajsa-stina åkerström på tisdag med tessan


Härlig söndag

Vaknade tidigt idag, lite jobbigt då det blev lite vin och tjejmys med Sara och Karin igår. Men har man en liten är det bara att bita ihop. Vi gick upp vid 7 åt frukost, lekte och fixade, vid 09.30 gick vi och la oss i den "stora sängen" och SOV till 11-underbart! Sedan var dagen fantastisk. Farmor och Farfar kom förbi på en fika därpå gick August, Helena och jag  in till stan och strosade runt på åhléns. Mitt största och roligaste problem just nu är att hitta de rätta kulorna till vår första gran... Går sådär men jakten går vidare. Efter stan åt vi lite middag här hemma, bytte skor och kollade på Bonde söker fru. Älskar verkligen Peter och hans harem, varför kan det inte bara handla om dem??  

August somnade som en gris i mitt knä idag vis 19.

Just nu ligger jag i soffan och tittar på veckans favvoprogram Ensam mamma söker!!! Så nu hinner jag inte blogga mer:-)


Lite bilder från veckan som gått..



August duschar i sin barnstol med Sjörövarankan



En långprommis i fredags






Tacksam

Vill försöka få ner i rader hur tacksam och glad jag är för våran prins. Svårt att beskriva det med ord... August är en fantastisk liten kille som oftast är glad och nöjd. Tänker på dem som fått barn med kolik och sömnproblem  etc. fy vad jobbigt själv har vi en liten kille som sover hur bra som helst, är mestadels jätte glad och älskar allt och alla. Ska aldrig mer klaga över gnäll jag ska tänka på alla andra som kanske inte fått sova en hel natt på månader eller som inte kan gå bort för deras barn klarar inte av att bli passad av andra etc.

Ville bara skriva några rader om hur lyckligt lottade vi är över vår lille solstråle. Klart jag hade älskat August lika mycket om han hade varit besvärlig. 

Inte för att jag klagar ofta på honom men nu ska jag minsann aldrig klaga över småsaker :-)







Tar bort dessa från julklappslistan...

Kunde inte hålla mig, jag köpte dessa till lilleman idag. Han behövde ett par mjukisar att ha under overallen :-)

Min apelsin och J A G



9 månader och 3 veckor gammal

Lite kul text att ha med i bloggen

Har bebisen dragit sig upp till stående ännu? (det har August) Då dröjer det inte länge innan den börjar gå. Många bebisar tar det ännu lugnt med den detaljen, men du kanske har märkt att ditt barn sitter stadigare nu och kanske har börjat krya eller hasa sig fram på rumpan. (August hasar)

Bebisens språkutveckling har också tagit fart nu. Den lyssnar uppmärksamt för att ta in allt du säger och kanske till och med kan förstå enklare ord och meningar. Uppmuntra språkutvecklingen genom att prata med bebisen, precis som du pratar med andra människor. (August förstår om du säger klappa händerna, peka på lampan etc.) Ditt barns personlighet börjar också framträda med större tydlighet och du kan säkert avgöra om du har en partyälskare (August diggar för fullt när han hör musik) eller en blyg viol i familjen

Hämtat från babycenter.com


Trött

Ikväll tog det 2 h att natta lilleman. Hela kvällsrutinen har spruckit här hemma, August har varit jätte lätt att lägga men nu börjar det som sagt att fallera. Tålamodet svek mig rejält ikväll, när man är hemma själv och ska försöka var konsekvent behöver man ett tålamod utöver det vanliga.  Som sagt tålamodet svek mej rejält och August skrek upp sig till den höga grad, jag aldrig varit med om tidigare. Usch vad jag kände mig som en dålig mamma.

Till slut somnade han men det var efter ytterligare lite välling och mycket tröst. Stackars liten.

Imorgon blir det nya tag och nya kvällsrutiner.



August önskelista till jul

Har fått en del frågor om vad lilleman önskar sig i julklapp.. Det är verkligen inte lätt att komma på vad man behöver. Kläder i strl 86 har vi lite av. Leksaker har vi rätt mycket av men bra pedagogiska sådana är ju alltid trevligt att ha hemma.
Nedan har jag rabblat upp lite saker som jag vet att han behöver. Jag uppdaterar listan allteftersom jag kommer på saker 
Toddler Wobbler
  • Lära -gå- vagn Brio
Pounding Bench
  • Pounding bench, bultbrädan och då gärna i färgen svart, vit och röd


Mockasin Tröja

TröjaByxa
  • Lite bas-plagg i strl 86 från Polarn och Pyrets +  deras mockasin i strl 20-21 skulle August behöva. 

  • Mysiga böcker 
 

Lite mer bilder på älsklingen

August är mycket envis just nu, han vill jätte mycket... RIva ner saker, resa sig upp etc. Men det är inte alltid han lyckas..

Här ser ni när han är något frustrerad över att han inte når saker på bordet...
 Underst ser ni den charmigare sorten :-) 



Fredagen i bilder

Stockhoms Carro barro kom på fredag förmiddag och vi hade en jätte mysig dag, först lunch med Linda och lille humlan, sedan after work på Bar Mezzo med avrundning med tapas hemma hos oss

Maten som jag och Carro inhandlade på ca 10 min


Kort på tjejerna som var med på tapaskvällen 


O killen hela kvällen som vägrade att sova...

GratisMode

Här kan ni samla ihop poäng till presentkort på en mängd kända klädkedjor. Om ni registrerar er via mig så får ni 50 p direkt!

Helena kanske något för dig, sugen på lite nya kläder kanske ;-)
Puss!

Lite bilder på vårt lilla hjärta

Jag kan äta själv



Sedan måste jag tacka mormor för min fina hjälm, äntligen får jag stöka omkring utan att ha en rädd mamma och pappa efter mig hela tiden...


Efter en härlig dag sover man gott

FRAMSTEG

Igår var vi (August och jag) och fikade med Linda, lilla Humlan och faster Tessan på Bibblan. Då hände det mycket med August utveckling :-). Jag frågade August om han kunde peka på bebisen och det gjorde han, sedan sa jag kan du vinka till bebisen och det gjorde han. Sedan frågade jag om han kunde klappa händerna utan att själv klappa och tänka sig det gjorde han också. En ofantlig lycka infinner sig när ens barn visar saker som de inte klarat av innan.

Ville skriva ner denna händelse så den finns arkiverad här på bloggen

Puss på er 

Nu har vi också blivit med en


Det blev en äppelgrön som ska matcha vår cobratelefon i hallen, genomtänkt eller hur :-). Vill du också ha den kan du köpa en här: www.petrifiedinpink.se

Måndag

Humör: Snurrigt
Gjort: Varit på Vårdcentralen, ätit frukost, lunch
Planer: Vi tänkte gå till öppna förskolan så att August får leka av sig
Ser på: Datorn

Lyssnar på: August som gör ngt slags surrigt ljud när pappa byter bajsblöja....

Läser: Inget

Dricker: Inget

Äter: Har precis ätit lunch med Henke och  August

Bästa: Att det slutat regna och att solen lyser + Att Carro kommer till helgen
Sämsta: Att jag inte känner mig helt bra
Barn: Gråter just nu vill inte ligga på skötbordet
Väder: Har regnat, haglat och nu lyser solen


Yr, yR, YYYYYYYRRRR

Jag har varit yr sedan igår, allt har bara snurrat runt på så sätt som det gör när man snurrar runt snabbt och sedan står stilla. Vågade inte vara hemma med August själv så Henke fick ta ledigt idag... Var på Vårdcentralen och tog en mängd prover men de trodde inte det var något annat än stressyrsel, vet faktsikt inte om jag har varit eller är mer stressad än vanligt??

Puss

Börja i tid så hinner du!!!!

Det är inte säkert när man heter Amy... Fick bara iväg ett 20-tal tackkort så nu är målet att alla ska få julkort av oss, ca 70 stycken ska skickas, så det är en del att fixa!! Gjorde 15 st igår.

Jag som trodde vi skulle slippa....

Nu har August börjat krångla med sömnen, jag som trodde vi skulle slippa det... Han vaknar 02, 02.30, 03 får välling (vill egentligen inte ge honom det) sedan sover han till 06.30 och vill upp. Nu sitter han på golvet och är hur grinig som helst, har försökt att lägga honom för en förmiddagslur men inte... Förr var det bara att lägga ner honom och inom 5 minuter sov han men nu har vi försökt i 30 min och jag orkar inte trillskas med honom så nu sitter han på golvet och leker.

Hej så länge!!

H E J

Har inte haft tid att blogga denna vecka... Fråga mig inte varför för mamma har varit här och Henke har X-vecka.

Har hunnit med en hel del. i måndags var vi på Gekås, tisdag sim, lunch med mamma, husvisning etc. Onsdag, babyrytmik, mamalunch, dopfika och igår jobbade jag.

Dagen:
Ska vi fixa en del här hemma plus ha mysdag med lilla familjen. Vi pratdade om att ta med oss en termos gå ut och gå, fika och gunga men vädret är trist :-( Så vi får väl se vad som händer.

Nästa vecka kommer Stockholms Carro - L Ä N G T A R

Nu ska jag väcka Henke- dax för frukost

Vad gör ni?

RSS 2.0