5 månader ...


Tiden går oerhört fort och vår lille fis har redan blivit 5 månader. Det konstiga är att även om tiden går fort finns det inget mer själklart än vår ögonsten och det känns ju som han alltid funnits hos oss:-)

Lovade mig själv att uppdatera lite mer nogrannare runt varje månadsdag så därför  kommer jag skriva vad som händer lite mer specifikt i August liv och vad som kännetecknar honom.

Sömnen: Just nu är du inne i en bra sovfas, du somnar runt 21 på kvällen, ganska lätt ibland i famnen men oftast i din säng. Du brukar ligga och prata lite med dig själv sedan vill du att man vänder dig på sidan, lägger din snutte över ansiktet och buffar dig lite i rumpan. Ditt första sovpass brukar numera vara i ca 7 h sedan tar jag upp dig i sängen och ammar eller om jag är riktigt duktig så ammar jag dig i soffan och lägger tillbaka dig i sängen. Du vaknar sedan igen och vill ha mat någon gång mellan 06.30-07.30, sedan brukar vi ligga kvar till 09 i sängen och mysa. Är pappa hemma så går ni upp och myser och jag får sova kvar en stund:-)

En vanlig dag: Går vi upp vid 9 sedan blir det lek på golvet, i gymet eller i babysittern. Frukost för dina föräldrar. Därpå sover du en timma på förmiddagen. Efter det brukar vi alltid hitta på något. Gå och fika med någon i mammagruppen eller någon annan kompis. En långpromenad brukar jag vilja hinna med med det blir inte alltid så. På dagen brukar du även sova 2 ggr till, ett pass runt lunch och ännu ett vid 15-tiden. Sovpassen brukar vara ca 1 h. Efter stan brukar vi gå hem och mysa, gosa och leka. Runt 20 på kvällen brukar vi börja göra dig klar för natten antingen badas du eller så tvättar vi av dig.

Favorit leksakerna: Just nu är du facinerad av dina egna fötter, du tar och tittar på dem välldigt ofta. Sedan är väl i stort sett allt som går att stoppa i munnen roligt att leka med. Du greppar med en eller båda händeran, skakar eller för det till din mun. Du tycker om att ligga på en plan filt på golvet och försöker riktigt mycket att vända dig från rygg till mage, du får skynda dig nu för de flesta i din ålder kan det... nojig mamma som alltid.. Att sitta i din barnstol och slänga saker på golvet gillar du också

Ljuden : Att hosta på olika sätt är fortfarande ett ljud vi hör mycket av. Sedan har du börjat ge ifrån dig otroligt höga ljud, svåra att beskrva men skrikliknande är dem.

Äta: Du äter ungefär en halv barnmatsburk på dagen nu. Det varierar mellan morotspuré,majs,blomkål, broccoli och palsternackspuré. Du gapar stort och verkar tycka det både är gott och roligt att äta. Till efterrätt blir det päron eller katrinplommonpuré. Till kvällsmat har vi börjat ge dig lite gröt med fruktpuré och det går hem sådär bra. Utöver det är det amning för hela slanten.

Kompisar: du träffar Isabella, Vera, Ella, Hugo och Selma på mina mammaträffar. Utöver det träffar du Elton och Clara ibland. Du börjar på riktigt intressera dig för andra barn nu du tittar och försöker röra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0